64 de inalti oficiali Hamas au fost arestati de Tzahal in Fisia Gaza, ca urmare a rapirii, duminica, a unui militar israelian.

"Evenimentele recente, si mai ales cele din ultimele zile, demonstreaza ca rezultatul alegerilor din Palestina a fost transpus intr-o politica guvernamentala a terorismului", a declarat Tzipi Livni, ministrul israelian de Externe, intr-un comunicat de presa dat in perioada raidurilor armate din Fisia Gaza si citat de "Financial Times". Livni a mai adaugat ca Israelul, prin actiunile militare din teritoriile ocupate, intentioneaza sa puna capat guvernarii Hamas.

Unul dintre purtatorii de cuvint ai armatei israeliene a declarat ieri despre oficialii Hamas retinuti in raiduri: "Oamenii acestia au dosare pentru terorism, cu acuzatii si invinuiri care inca planeaza asupra lor". Printre cei 64 de parlamentari si ministri Hamas luati prizonieri de Tzahal se numara ministrul de Finante, Oman Abdel Razek, ministrul pentru Ierusalim, Khaled Abu Arfeh, ministrul Muncii, Mohammad al-Barghouti, ministrul Administratiei locale, Issa al-Jaabari, si ministrul pe probleme religioase, Naif al Rajoub.

Armata israeliana a refuzat sistematic sa-i considere pe prizonierii Hamas drept "moneda de schimb" pentru militarul Shalit, rapit duminica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.