Trei dintre cele mai largi plaje din insulele Hawaii vor fi luate cu asalt de oficialitati pentru a-i goni pe boschetarii care si-au facut un obicei din a dormi sub cerul liber, chiar pe nisipul plajelor.
De regula, aceste zone sint pline de turisti, dar anul acesta situatia a fost cu totul alta. Prin aprilie 2006, in mai multe locuri de la malul marii au aparut niste afise pe care scria: "Interzis scaldatul si pescuitul". Din acest motiv, turistii au evitat insulele Hawaii. "Scopul anunturilor era sa-i fereasca de algele otravitoare care fusesera semnalate ici-colo", spune primarul Mufi Hannemann.

Pentru a stringe aceste alge, primaria a folosit mina de lucru cea mai ieftina: boschetarii, care, dupa ce ziua adunau alge, au fost tolerati sa ramina pe plaja peste noapte. Acum insa curatenia este pe sfirsite si, surpriza: boschetarii nu mai vor sa plece. Imediat ei si-au gasit un grup de avocati care sa-i reprezinte si solicita case de la primarie. Scandalul e abia la inceput, dar primarul se lauda ca ii va goni pe boschetari cu buldozerele, inainte ca procesul sa inceapa. Unul dintre avocatii primarului spune insa ca se vor respecta legile, dar se va solicita eliberarea plajelor pina cel mai tirziu in septembrie, anul acesta.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.