Comisia Europeana va face tot ceea ce depinde de ea pentru a saluta admiterea Romaniei in Uniunea Europeana in anul 2007, a declarat comisarul european pentru extindere, Oli Rehn, dupa intrevederea avuta miercuri, la Bruxelles, cu ministrul roman al afacerilor externe, Mihai Razvan Ungureanu. Oficialul european a calificat intalnirea cu ministrul roman ca fiind "amicala si constructiva". Discutiile s-au axat pe trecerea in revista a primelor patru saptamani de guvernare a Cabinetului Tariceanu si pe examinarea modului in care tara noastra isi continua pregatirea pentru a deveni membra a Uniunii Europene.

Oli Rehn a fost de parere ca noul executiv de la Bucuresti a avut un "inceput promitator" si ca Romania este in grafic in ceea ce priveste elaborarea Tratatului de aderare ce va fi semnat la 25 aprilie. Insistand asupra eforturilor pe care Romania trebuie sa le faca, mai ales in domeniile "mai dificile", precum concurenta, justitia si afacerile interne, comisarul european a salutat "curajoasa si rapida" reforma inceputa in justitie de catre noul ministru de resort, Monica Macovei. Speram ca aceste masuri sa aiba impact cat mai curand, a spus Oli Rehn. Cu ocazia conferintei de presa comune, organizata la sfarsitul convorbirilor, seful diplomatiei romane a declarat ca a convenit cu Oli Rehn ca, pe viitor, sa aiba o comunicare "directa, clara si onesta" in care sa functioneze un sistem de alerta timpurie, daca va fi cazul.

De asemenea la Bruxelles ministrul Ungureanu a avut o intalnire cu Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externa si securitate comuna, Javier Solana. La finalul intrevederii pe care a avut-o cu ministrul Afacerilor Externe roman, Mihai-Razvan Ungureanu, oficialul european a afirmat ca Romania poate aduce o valoare adaugata in acest sens la granitele Uniunii Europene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.