Desi cei mai multi dependenti de cocaina sint in SUA, europenii incep sa cistige teren in domeniul consumului de droguri, arata un raport al ONU.

Consumul de cocaina a atins niveluri-record in Europa: aproximativ 3,5 milioane de europeni se drogheaza cu aceasta substanta, adica un sfert dintre consumatorii la nivel mondial, avertizeaza un studiu al ONU dat publicitatii saptamina aceasta. Cu toate acestea, SUA ramin cea mai mare piata a cocainei. Peste 40% dintre consumatorii de cocaina din lume traiesc in Statele Unite, arata raportul anual al Biroului pentru Droguri si Criminalitate al ONU.

Mitul drogului inofensiv

Raportul mai arata ca noile soiuri de canabis sint la fel de periculoase ca heroina si cocaina. Canabisul nu mai poate fi calificat drept un drog "usor si relativ inofensiv". "Astazi, caracteristicile nocive ale canabisului nu mai sint atit de diferite de cele ale altor droguri bazate pe plante, cum ar fi cocaina si heroina", a declarat Antonio Maria Costa, seful Biroului. "In ciuda legalizarii in unele tari, trebuie observat ca este un drog puternic care a devenit recent si mai puternic", arata raportul ONU, care estimeaza la 160 de milioane numarul de utilizatori de canabis din lumea intreaga, cu o crestere a vinzarilor pentru varietatile mai puternice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.