Nguyen Minh Triet, un reformator in virsta de 63 de ani originar din sudul Vietnamului, a devenit, marti, noul presedinte al acestei tari comuniste, inlocuindu-l pe Tran Duc Luong.
Totodata, Nguyen Tan Dung, fost viceprim-ministru al Vietnamului favorabil reformelor economice, a devenit noul sef al guvernului. Triet, actualul sef al partidului comunist din orasul Ho Si Min, a fost unicul candidat pentru acest post, fiind investit in urma unui vot al Adunarii nationale cu 94,12 din sufragii.

El este creditat cu o reputatie de om mai degraba deschis fata de strainatate si competent in plan tehnic, mai ales dupa ce a condus mult timp provincia Binh Duong, cea mai importanta din tara in ceea ce priveste investitiile straine, dupa Saigon. Triet devine "de facto" numarul doi al regimului vietnamez si ar putea sa doreasca sa dea mai multa greutate unei functii pe care predecesorul sau o mentinuse la un rol mai mult simbolic. Dung, care devine la 56 de ani cel mai tinar prim-ministru de la sfirsitul razboiului, in 1975, a fost vicepremier dupa 2001, insarcinat cu afaceri economice si de securitate. El il inlocuieste in acest post pe Phan Van Khai. Devenit de facto numarul trei al regimului, Dung este un produs pur al aparatului comunist, originar din sudul tarii. Numarul unu al puterii, secretarul general al Partidului Comunist Vietanamez Nong Duc Manh se afla la al doilea mandat de cinci ani, incepind din luna aprilie.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.