Serbia sprijina candidatura Republicii Muntenegru pentru aderarea la Consiliul Europei, a declarat, luni, presedintele delegatiei sarbe la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), Milos Aligrudic, cu ocazia deschiderii sesiunii de vara a APCE, la Strasbourg.

Milos Aligrudic a spus ca, desi, nu este incantat de rezultatul referendumului privind independenta Muntenegrului, tara sa va respecta principiile comunitatii internationale.

Presedintele delegatiei sarbe prezinta Serbia si Muntenegru ca pe state surori si isi exprima speranta ca mica republica balcanica va adera in curand la organizatia paneuropeana. Serbia va asigura relatiile de buna vecinatate si va ramane un factor de stabilitate in Balcani - a conchis Milos Aligrudic.

Presedintele sarb a facut prima vizita oficiala in Muntenegrul independent
Presedintele Serbiei, Boris Tadic, a facut, luni, prima vizita oficiala in Muntenegrul independent. Presedintii Serbiei si Muntenegrului, Boris Tadic si Filip Vujanovic, au reconfirmat, luni, la Cetinje, hotararea celor doua state de a edifica relatii stranse, de prietenie, si de a coopera in domeniul militar si in cel al democratiei. "Serbia a fost si va ramane un prieten devotat al Muntenegrului’’ - a declarat Boris Tadic, exprimandu-si credinta ca si Republica Muntenegru are aceleasi sentimente fata de Serbia.

Relatiile dintre Serbia si Muntenegru ar putea constitui un exemplu in Balcani - a afirmat presedintele sarb si a reamintit ca cele doua state, intre care exista relatii fratesti traditionale, au si interese comune. Boris Tadic a declarat reporterilor ca prima sa vizita oficiala in Muntenegrul independent nu este o intamplare si ca prin aceasta vizita a vrut sa arate ca relatiile cordiale cu mica republica de la Marea Adriatica sunt de o importanta vitala pentru Serbia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.