Politia britanica a intrat in vizorul criticilor inca o data, din cauza neglijentei unuia dintre ofiterii sai, care a pierdut un rucsac cu dosare de circulatie interna.

Dupa raidul antiterorist esuat in cartierul Forest Gate, din Londra, de luna trecuta, eficienta politiei metropolitane britanice a fost pusa iarasi la grea incercare, deoarece un ofiter de politie a ratacit un rucsac care continea documente si informatii despre activitatile teroriste din Londra, relateaza cotidianul "The Guardian". Un purtator de cuvint al politiei metropolitane a confirmat ieri ca un rucsac apartinind unui ofiter din cadrul Departamentului pentru operatiuni speciale, care este responsabil pentru protectia diplomatilor si actiuni antiteroriste, a fost raportat ca fiind pierdut pe 10 iunie. Sacul, relateaza Associated Press, continea un emitator pe frecventa politiei, documentele despre actiuni antiteroriste, catuse si un spray chimic.

Datorita gradului ridicat de confidentialitate a fisierelor, politia metropolitana a declansat o cautare febrila a lor. Surse din Scotland Yard au declarat ca o eventuala capturare a documentelor de catre teroristi sau de catre cei care sint in legatura cu retelele teroriste este un scenariu total indezirabil. Seful Scotland Yard, sir Ian Blair, a dispus noi reguli de procedura, mult mai severe, pentru manevrarea documentelor confidentiale, iar ofiterul care a ratacit rucsacul a fost sanctionat, fiind mutat disciplinar in alt domeniu de activitate al politiei.

Picatura din pahar

Aceasta ultima gafa a politiei metropolitane este amplificata de dezvaluirile pe care "The Guardian" le-a facut in ultimele trei zile, referitoare la faptul ca Scotland Yard avea cunostinta de pregatirea atentatelor din 7 iulie 2005, inca de acum trei ani. Cotidianul il citeaza pe Martin Gilbertson, un expert IT care a avertizat politia metropolitana de faptul ca Mohammad Sidique Khan, impreuna cu Shehzar Tanweer, liderii retelei care a realizat atentatele din iulie, pregateau materiale antioccidentale cu trei ani inainte de 7/7.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.