Cei patru diplomati rusi care erau tinuti ostatici in Irak au fost ucisi! Aripa Al-Qaida a publicat pe un site de Internet o inregistrare video cu asasinarea a trei dintre reprezentantii Moscovei.

Inregistrarea video, care dureaza un minut si jumatate, incepe cu un verset din Coran, scris cu litere albe pe fond negru, citit de o voce: ‘’Pe cei care va agreseaza, agresati-i !’’. Apoi, pe ecran apar cei patru ostatici vorbind ruseste, imaginile fiind datate 13 iunie. Urmeaza imagini ale executiilor, nedatate.

Doi barbati imbracati in negru, cu cagule, striga ‘’Allah akbar !’’ (Allah este mare!) Un barbat cu cagula, ingenuncheat, este tinut de doi indivizi mascati, in timp ce un al treilea agita un cutit si il decapiteaza. Apoi imaginile prezinta corpul altuia, decapitat, intr-o balta de sange.

Un al treilea barbat - legat la ochi si incatusat - este executat cu un glont in cap.Intr-un comunicat care insoteste aceste imagini, Consiliul (Shoura) Mujahedinilor, organizatie care regrupeaza mai multe grupari teroriste, printre care si Al-Qaida in Irak, afirma ca i-a ucis pe ostaticii sai ca raspuns la ‘’tortura, omorurile si expulzarea fratilor nostri si surorilor de catre guvernul rus necredincios’’.

Cei patru rusi fusesera rapiti in 3 iunie dupa ce masina lor fusese atacata in cartierul Al-Mansur din Bagdad. Un al cincilea cetatean rus a fost ucis in timpul atacului. Rusii rapiti sunt Feodor Zaitev (secretar III ambasadei), Rinat Agliulin, Anatoli Smirnov si Oleg Fedoseiev. Aripa Al Qaida din Irak a cerut Rusiei, in schimbul eliberarii ostaticilor, sa paraseasca Cecenia, dar Moscova nu a dat curs acestei somatii.

Moscova nu confirma executia
Ministerul rus de Externe (MID) nu confirma informatia legata de executia celor patru functionari ai ambasadei Rusiei in Irak, a anuntat Mihail Kamanin, purtator de cuvant al MID, relateaza RIA-Novosti. "Sursele noastre de la Bagdad nu pot sa confirme moartea ostaticilor rusi’’, a declarat el in cursul emisiunii
‘’Vesti nedeli’’ a canalului de televiziune Rossia. ‘’Ministerul de Externe si Ambasada Rusiei in Irak verifica autenticitatea acestei informatii’’, a subliniat Kamanin.

Expertii rusi analizeaza imaginile
Expertii rusi studiaza imaginile difuzate pe site-ul organizatiei care a revendicat rapirea a patru functionari ai ambasadei Rusiei in Irak, a declarat seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov.’’Am vazut imaginile, sunt datate de la mijlocul lunii iunie. In ele apar colaboratorii ambasadei noastre care isi spun numele (...) Ei sunt intr-adevar’’, a afirmat ministrul Lavrov.

‘’Este prezentata, de asemenea, si executia catorva persoane, insa noi nu suntem siguri 100% ca este vorba de colaboratorii nostri’’, a subliniat el.
‘’Experti care dispun de tehnologia si experienta necesare examineaza acum aceste imagini cu cea mai mare atentie’’, a mai spus Lavrov. Ministerul rus de Externe a indicat duminica faptul ca incearca sa verifice informatiile legate de moartea celor patru ostatici.
Consiliul consultativ al mujahedinilor, dominat de organizatia Al-Qaida in Irak, a afirmat ca i-a executat pe cei patru intr-un comunicat difuzat pe internet, insotit de o inregistrare video care ii arata in viata si fotografii cu corpurile a trei dintre ei.

Cei patru angajati ai Ambasadei Rusiei la Bagdad - Feodor Zaitev, (secretar III al ambasadei), Rinat Agliulin, Anatoli Smirnov si Oleg Fedoseiev - fusesera rapiti la 3 iunie dupa ce masina lor a fost atacata in cartierul Al-Mansur din Bagdad. Gardianul ambasadei, Vitali Titov, a fost ucis in atac.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.