Alcoolul ucide! Aceasta este declaratia ministrului de interne al Rusiei, care a atras atentia asupra otravirilor cu alcool falsificat care in Rusia omoara anual mai bine de 42 de mii de persoane.

Magazinele din Federatia Rusa ofera o mare varietate de bauturi alcoolice. Dar sticlele nu contin intotdeauna vodca, vin sau coniac, ci, de multe ori, si nenumarate substante toxice.

Domnul Rashid Nurgaliev, ministrul rus de interne, a dat ca exemplu o marca ruseasca de coniac, care se gaseste si acum in toate magazinele, chiar daca, oficial, nu se mai fabrica de multi ani.

Cine este de vina pentru aceasta problema?

Domnul Nurgaliev spune ca alcoolul falsificat este in general importat din tari ale fostei Uniuni Sovietice.
Domnia sa a preluat declaratiile ministerului rus al sanatatii, care acuzau in special bauturile importate din Republica Moldova si Georgia.

Guvernele Moldovei si Georgiei au negat insa aceste acuze, spunand ca blocarea importului de bauturi din tarile lor este de fapt o pedeapsa aplicata de Rusia pentru dorinta apropierii de occident.
Oricare ar fi cauzele, problema otravirilor cu alcool falsificat este foarte grava. Si asta pentru ca, in Rusia, peste o suta de oameni mor in fiecare zi din cauza otravirii cu bauturi alcoolice falsificate.

Iar problema este cu atat mai grava cu cat in Federatia Rusa, un barbat din trei si o femeie din sapte sufera de alcoolism.
Iar alcoolismul alimenteaza alte probleme sociale, cum sunt violenta domestica, omuciderile si accidentele mortale.

Si nici una dintre masurile luate pana in prezent, printre care se numara interzicerea vanzarii de bauturi alcoolice pe timpul noptii,nu a reusit sa duca la vreun progres considerabil.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.