Consiliul Shura al Mujahedinilor, care reuneste mai multe grupari rebele conduse de celula irakiana a retelei Al-Qaida, a anuntat, intr-un mesaj difuzat ieri pe Internet, uciderea celor patru diplomati rusi rapiti pe 3 iunie in Bagdad.

"Rusia nu a acordat suficienta atentie cetatenilor sai", se afirma in mesajul difuzat de gruparea rebela irakiana pe un site Internet, preluat de publicatia rusa "Mosnews". In urma cu doua zile, Consiliul consultativ al Mujahedinilor avertiza ca-i va ucide pe cei patru diplomati rusi, pentru ca Rusia nu s-a conformat cerererii sale de a-si retrage trupele din Irak in 48 de ore si de a-i elibera pe detinutii musulmani. Autenticitatea comunicatului difuzat de gruparea apropiata Al-Qaida nu a putut fi verificata, iar autoritatile de la Moscova au refuzat sa confirme acest mesaj. Gruparea islamista a anuntat ca i-a capturat pe cei patru diplomati intr-o ambuscada produsa la 3 iunie, in Bagdad.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.