Partidul Comunist din Cuba a anuntat ca un membru al Biroului sau Politic a fost condamnat la 12 ani de inchisoare pentru coruptie.

Este primul caz de aceasta anvergura de la lansarea luptei anti-coruptie de catre presedintele Fidel Castro, anul trecut.

Fostul membru al Biroului Politic al Partidului Comunist din Cuba, Juan Carlos Robinson, a fost acuzat de trafic de influenta.

El este unul dintre cei cativa lideri politici cubanezi de origine africana care era prezentat de guvern ca un reprezentant de frunte al comunitatii negre si un model al viitoarei conduceri politice a Cubei.

In luna aprilie el a fost insa demis din Biroul Politic si acuzat de aroganta, lipsa de onestitate si abuz de putere.
Conform presei oficiale, domnul Robinson, in varsta de 49 de ani, si-ar fi recunoscut vinovatia.

Presedintele Fidel Castro - care implineste 80 de ani in august - a promis anul trecut ca va eradica coruptia care - a spus el - ameninta supravietuirea sistemului socialist cubanez.

Ieri, conducerea Cubei a anuntat ca soarta domnului Robinson trebuie sa serveasca de exemplu.
Condamnarea lui vine pe fondul unei serii de schimbari la nivelul puterii - mai multi lideri de frunte au fost inlocuiti din functii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.