O propunere parlamentara argentiniana prevede legalizarea posesiei si consumului de droguri pentru uz personal, dar si a consumului in public.
Viata politica argentiniana este predominata de polemica generata de o propunere parlamentara: aceea de a legaliza posesia si cultivarea de droguri pentru uz personal, sub pretextul ca este un drept individual. O lege asemanatoare a fost adoptata de putin timp si in Mexic. Textul propus de o comisie a Ministerului argentinian de Justitie permite inclusiv consumul de droguri in public, deoarece "cine consuma droguri in public nu le face rau celorlalti", dupa cum arata textul. Mai mult decit atit, pedepsele pentru vinderea de droguri ar urma sa scada, conform proiectului. In legislatia actuala, posesia de droguri pentru uz personal este pedepsita cu o luna de inchisoare, iar daca inculpatul accepta sa se supuna tratamentului anti-drog scapa si de aceasta pedeapsa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.