In Irak, subiectele "fierbinti", la propriu si la figurat, sunt tot mai numeroase si grave, demonstrand ca spirala violentei continua, in profida unor declaratii linistitoare. Nu e vorba, aici, doar de atentatele zilnice, ci si de abuzurile comise impotriva - si de catre - militari americani.

De pe lista selectiva se detaseaza un eveniment ce provoaca noi probleme SUA in Irak: rapirea si asasinarea a doi soldati americani, revendicata de o grupare legata de Al-Qaida. Este vorba de miscarea Consiliul Shura (Consultativ) al Mujahedinilor, aceeasi care a luat ostatici patru salariati ai Ambasadei Rusiei la Bagdad si a dat un ultimatum de 48 de ore Moscovei pentru a-si retrage trupele din Cecenia. Corpurile celor doi militari au fost gasite ieri, langa Bagdad, purtand semne vizibile de tortura. Pe aceeasi lista este si acuzatia oficiala de crima cu premeditare adusa impotriva a trei militari din SUA dupa ce au ucis trei detinuti irakieni, ulterior ei amenintand cu moartea un coleg daca acesta ar fi dat in vileag totul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.