Politia italiana a reusit ieri o performanta ce ar putea reprezenta o premiera in istoria luptei impotriva crimei organizate: chiar in zorii zilei, au fost arestati 52 de membri ai mafiei, printre care si capii celor mai importante "familii" locale. Arestarile, efectuate in cadrul operatiunii cu numele de cod "Gotha", au devenit posibile in urma desfasurarii unei investigatii de o amploare fara precedent. Un cuvint greu de spus l-a avut si descifrarea unor documente codificate, ce au apartinut "marelui boss" Bernardo Provenzano, arestat pe 11 aprilie a.c. "Au fost retinuti de politie capii celor mai importante familii din Palermo - 13 la numar. Mai grav este insa faptul ca ancheta a dezvaluit legaturi clare intre mafioti si unii oameni de afaceri si politicieni influenti", a declarat Piero Grasso, procuror anti-mafia.

De asemenea, procurorul a mai precizat ca ancheta s-a derulat pe parcursul mai multor luni; in tot acest timp, cu ajutorul tehnologiei ultramoderne si al agentilor ce au lucrat sub acoperire, au fost inregistrate in secret sute de convorbiri ale liderilor mafioti, ce se intilneau periodic intr-un garaj din Palermo. Mandatele de arestare au fost emise de mai multi procurori anti-mafia, acuzatiile fiind in principal santaj si asociere de tip mafiot. "Majoritatea capilor retinuti au fost condamnati si in trecut, pentru implicarea in crima organizata. Dupa ce au iesit din inchisoare, s-au apucat imediat de vechile indeletniciri, dar acum speram sa ajunga din nou, cit mai repede, in spatele gratiilor", a mai declarat procurorul Grasso.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.