Legaturi periculoase cu ex-premierul bulgar si apropiati ai lui

Presa italiana consacra spatii imense arestarii, sub acuzatii grave de coruptie, legaturi cu mafia, proxenetism, masluire de jocuri de noroc si marturie falsa, a printului Vittorio Emanuele de Savoia, fiul ultimului rege al Italiei, Umberto II. Ziarele din peninsula dezvaluie dimensiunile nebanuite ale unui scandal care risca sa aiba implicatii din cele mai serioase si care produce valva intr-o tara obisnuita in general cu scandalurile publice.

Simeon de Saxa-Coburg, implicat si el in scandal
Una dintre conexiunile afacerii duce in Bulgaria, incriminandu-l pe fostul premier Simeon de Saxa-Coburg, varul lui Umberto. Simeon e invinuit de a fi "cotizat" la campania electorala a acestuia, in schimbul obtinerii unei afaceri profitabile legate de un complex medical.

Trebuie spus ca mama actualului premier bulgar, fosta regina Giovanna, a facut parte din casa de Savoia, Simeon insusi fiind o scurta perioada, pe cand era copil, rege al tarii. Miscarea politica condusa de Simeon ar putea primi o serioasa lovitura daca acuzatiile, pe care el le dezminte de altfel categoric, s-ar adeveri. Oricum, scandalul se suprapune cu reputatia mai mult decat proasta pe care o are Vittorio Emanuele, care a mai fost o data arestat, in 1978, pentru uciderea din culpa a unui tanar german.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.