Prestigiu - Universitatea din Paris este una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant superior ale lumii, de care isi leaga numele multi laureati ai Premiului Nobel si un mare numar de intelectuali renumiti.
Universitatea este numita traditional si Sorbona, deoarece este mostenitoarea colegiului creat in 1257 de Robert de Sorbon. In prezent, universitatea din Paris este compusa din 13 institutii distincte, sub conducerea aceluiasi cancelar. La Universitatea Paris IV se pune in prezent accent pe studiul civilizatiilor si al artistilor clasici. Cladirea de la Sorbona este veche si impunatoare, cu o istorie lunga. A fost construita in forma actuala la initiativa celebrului Cardinal de Richelieu, fost prim-ministru al Frantei.

Tot atunci a fost adaugata o capela. Cladirea a fost apoi definitivata intre anii 1883 si 1901. Universitatea are in prezent circa 26.000 de studenti si aproape 1.000 de cadre didactice. Tinerii straini pot studia la Sorbona prin programul Erasmus, printr-o bursa rezultata din acordul intre universitati, sau pot aplica individual.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.