Lansarea navetei Discovery va avea loc la 1 iulie. NASA a luat aceasta decizie in pofida temerilor privind aparitia unor probleme tehnice in momentul lansarii.
Nava spatiala ar urma sa ajunga la Statia Spatiala Internationala dupa trei zile de la decolare. Principalul responsabil pentru probleme privind securitatea zborului si inginerul principal al agentiei spatiale americane si-au exprimate temerea privind posibila desprindere a fragmentelor din stratul de izolatie confenctionat din spuma calorifuga care acopera rezervorul exterior de carburant al navetei.

Blocurile de spuma ar putea lovi scutul termic format din placute de siliciu, care protejeaza fuselajul de temperaturile inalte degajate la reintrarea in atmosfera. Acest fenomen a dus la dezastrul navetei Columbia, care s-a dezintegrat la revenirea din misiune, la 1 februarie 2003, soldat cu moartea celor sapte membri ai echipajului. Discovery ar urma sa decoleze de la Centrul spatial Kennedy, aflat la Cap Canaveral, in 1 iulie, la 22.48 ora Romaniei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.