Mai multe zeci de persoane au fost ucise si peste 80 ranite intr-o serie de atacuri la Bagdad si in imprejurimi. Intre tintele atacurilor s-au numarat un autobuz, doua piete si doua puncte de control irakiene.

Atacurile s-au petrecut pe fondul unor masuri de securitate stricte impuse la Bagdad de miercuri, cand mii de trupe au fost scoase la patrulare pe strazile capitalei irakiene.
Atacatorii par hotarati sa arate ca, in pofida masurilor de securitate si a numeroaselor puncte de control, pot continua sa organizeze atentate, dupa cum transmite corespondentul BBC la Bagdad.
Cel putin sase atacuri au avut loc la Bagdad si un altul la Mahmudiya, la sud de capitala irakiana.

Victime intre civili

Doua piete mari din Bagdad au fost tinte ale atentatorilor, iar atacurile s-au soldat cu numeroase victime intre civili.
Au fost vizate si punctele de control de la Mahmudiya si din districtul Karrada din Bagdad.

Si in aceste cazuri, se relateaza ca majoritatea victimelor erau civili.

Multe alte persoane au fost ucise intr-un atac cu bomba asupra unui autobuz la Bagdad.
Autoritatile irakiene au lansat o noua campanie menita sa intareasca securitatea la Bagdad si mii de trupe americane si irakiene patruleaza strazile capitalei irakiene.

Liderii irakieni s-au asteptat ca dupa uciderea lideruluu al-Qaeda in Irak, Abu Musab al-Zarqawi, sa aiba loc un val de atacuri menite sa ii razbune moartea.
In acelasi timp insa, autoritatile au sperat ca pot profita de eventualul vid de putere in sanul organizatiei.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.