Dictatorul liberian Charles Taylor isi va ispasi pedeapsa in Marea Britanie, dupa ce Curtea Penala Internationala de la Haga ii va prelua procesul din Sierra Leone, unde este judecat pentru crime impotriva umanitatii. Anuntul a fost facut joi de catre Margaret Beckett, secretarul pentru Afaceri Externe al Marii Britanii: "Decizia mea a fost justificata de doua argumente convingatoare. Mai intii, prezenta lui Taylor in Sierra Leone este o amenintare pentru pacea in regiune. Si, in al doilea rind, vrem sa demonstram prin actiuni concrete sprijinul Regatului Unit pentru justitia internationala".

Imediat dupa anuntarea deciziei britanice, secretarul ONU, Kofi Annan, i-a felicitat pe premierul britanic si pe Beckett, catalogind actul ca fiind "o decizie a unor oameni de stat adevarati", care urma sa deblocheze impasul procedural in care se afla procesul dictatorului liberian.

Taylor este judecat pentru 11 capete de acuzare, printre care genocid, viol, sclavie sexuala, inrolarea copiilor in forte armate, terorism, crima, jaf.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.