Populatia tarii se micsoreaza cu jumatate de milion anual din cauza alcoolului; Presedintele Putin: Este un blestem

Parfumul ar putea disparea din magazinele rusesti ca urmare a unei decizii a autoritatilor de a cere comerciantilor o licenta speciala pentru cosmetice, informeaza Sky News.

Masura ii are ca tinta pe alcoolicii inraiti care sunt notorii pentru faptul ca beau tot ce nimeresc, de la acetona pana la solutii de curatat toaleta, vodca fiind prea scumpa. In ultima vreme, parfumurile au devenit alternativa preferata, asa ca, de la 1 iulie, comercializarea acestora va fi posibila doar cu licenta speciala. Ghennadi Onischenko, seful Agentiei pentru Protectia Consumatorului, a spus ca spera ca astfel vor fi eliminati de pe piata comerciantii care vand parfum ieftin alcoolicilor. Insa victimele colaterale ale acestei masuri vor fi, pana la urma, tot femeile.

Proprietarul unui magazin de produse cosmetice, Nadejda Ivanova, a declarat pentru "Telegraph": "De ce trebuie sa fiu eu privata de placerea de a purta Chanel doar pentru ca sotul meu e suficient de nebun ca sa bea lichid de frana?" Ivanova si atatia alti comercianti isi vad amenintata afacerea. Insa cosmeticele reprezinta 20% din alcoolul consumat in Rusia si un factor major in cazul mortii a 40.000 de rusi anual ca urmare a intoxicarii cu bautura. In total, jumatate de milion de rusi mor anual din cauze legate de consumul de alcool, o situatie care a alertat Kremlinul. Presedintele Vladimir Putin s-a declarat ingrijorat si a vorbit chiar despre un "blestem care s-a abatut asupra Rusiei".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.