Autoritatile americane au descoperit serioase probleme in distribuirea fondurilor de ajutorare destinate celor care au avut de suferit pe urma uraganelor Katrina si Rita, care au afectat sudul SUA anul trecut.

Banii distribuiti de Agentia Federala de Management al Ajutoarelor de Urgenta au fost cheltuiti pe vacante, bijuterii, divorturi sau la sex shop. Suma totala cheltuita in scopuri indoielnice ar putea ajunge la 1,4 miliarde de dolari.

O parte din banii destinati reconstruirii proprietatilor distruse de cele doua uragane au fost cheltuiti in special pe bijuterii cu diamante, vacante in Republica Dominicana sau artificii, a reiesit din investigatiile autoritatilor. CNN citeaza un caz in care 200 de dolari au fost cheltuiti pe o sticla de sampanie intr-un restaurant sexy, iar alte 300 de dolari s-au dus pe casete video cu filmul pornografic "Girls Gone Wild".

Urmarirea cheltuirii sumelor de intrajutorare a mai scos la iveala un caz de plata a 1.000 de dolari, pentru serviciile unui avocat specializat in divorturi, alte 600 $ "au mers" intr-un club de striptease, iar o alta persoana a cumparat jucarii sexuale in valoare de 400 de dolari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.