Se vnd bijuteriile Printesei Margareta
Casa de licitatii Christie’s organizeaza astazi la Londra un eveniment special, prin scoaterea la vanzare a unor bijuterii care au apartinut Printesei Margareta, sora Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit in februarie 2002."Aceasta este cea mai mare licitatie regala, dupa vanzarea, in anii ‘80, a proprietatii Ducesei de Windsor", a declarat purtatorul de cuvant al Christie’s, Catherine Manson, citata de Reuters. Dar si cea mai controversata, avand in vedere ca fiul si fiica Printesei o organizeaza pentru a acoperi un impozit pe mostenire de patru milioane de lire sterline. Fostul sot al Printesei, Lordul Snowdon, s-a revoltat la gandul ca vor fi vandute pana si cadourile de nunta ale cuplului. Interesul pentru licitatie a depasit cu mult granitele Regatului.

Potentialii cumparatori din SUA, Rusia, Orientul Mijlociu au venit la Londra pentru marele eveniment, iar expozitia a fost vizitata de mii de oameni in week-end. Vor fi scoase la bataie pietre pretioase, bijuterii si portrete ale Printesei Margareta, ca si piese de mobilier si argintarie iar expertii se asteapta ca suma obtinuta sa fie chiar de patru ori mai mare decat cea pe care spera sa o obtina urmasii Printesei. Printre lucrarile de suflet care vor fi vandute se afla un portret al printesei, realizat in 1957 de artistul italian Pietro Annigoni si se zvoneste ca Regina insasi ar dori sa liciteze pentru el. Casa Regala a refuzat sa comenteze acest lucru.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.