Presedintele George Bush se afla la Bagdad intr-o vizita surpriza.

Potrivit unui consilier, Presedintele Statelor Unite, care nu a mai vizitat Irakul din luna noiembrie 2003, a dorit sa vina la Bagdad de indata ce executivul irakian a fost completat.

Presedintele Bush trebuia sa-si petreaca ziua la resedinta sa de la Camp David in Maryland, discutand despre situatia din Irak cu consilierii sai. Chiar si ministri ai cabinetului sau se asteptau sa-l vada marti dimineata.
Nici premierul Irakului, Nuri al-Maliki n-a stiut de sosirea Presedintelui Bush decat cu cinci minute iniante de a-l vedea.

Toata aceasta secretomanie demonstreaza cat de periculoasa este, in opinia Presedintelui Statelor Unite, o vizita la Bagdad, la peste trei ani de la rasturnarea de la putere de catre trupele americane a lui Saddam Hussein.
Desi vizita a fost foarte scurta, ea se doreste a fi un semn de sprijin pentru proaspat instalatul guvern al-Maliki, la numai cateva zile dupa uciderea inamicului numarul unu al Statelor Unite in Irak, liderul insurgentilor islamisti Abu Musab al-Zarqawi.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.