Cautand sa profite de lichidarea lui Zarqaui, presedintele Bush s-a implicat direct in punerea la punct a unei noi strategii in Irak.

El i-a convocat, ieri, la resedinta de la Camp David, pe principalii sai ministri si consilieri, astazi urmand sa aiba loc, in premiera absoluta, o sedinta comuna a guvernului american si al celui irakian, cu ajutorul unei linii speciale tv. Scopul urmarit este consolidarea noului guvern irakian.

Intre altele, se are in vedere asigurarea cu electricitate a Bagdadului, actualmente curentul electric fiind furnizat doar intre cinci si opt ore pe zi, si curatirea fortelor de securitate irakiene, in prezent puternic infiltrate de insurgenti si teroristi. Miliarde de dolari au fost irosite pana acum pentru atingerea acestor obiective, dar fara niciun folos, ambasadorul american la Bagdad recunoscand ca "orasul este astazi si mai nesigur decat acum cateva luni".

Ocupatia militara va fi mentinuta pe termen nedefinit
Restabilirea furnizarii depline a curentului electric ar insemna un inceput de intoarcere la normalitate, la fel si crearea unei forte de securitate irakiene credibile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.