O echipa de medici americani a supus unei autopsii cadavrul lui Abu Musab Al Zarqawi.

Liderul din Irak al retelei Al Qaeda a fost lichidat saptamana aceasta, intr-o operatiune a trupelor aliate din apropiere de orasul Baquba.

Intrebari despre cum a murit Zarqawi s-au pus la scurta vreme dupa anuntul ca cel mai cautat lider al insurgentei din Irak a fost ucis.

Generalul William Caldwell, purtator de cuvant al coalitiei conduse de Statele Unite, a spus ca rezultatele cercetarilor facute de medici vor fi dezvaluite saptamana viitoare.

Controverse si incertitudini

Potrivit militarului american, Abu Musab Al Zarqawi era inca in viata in momentul in care politia irakiana a ajuns in ascunzatoarea pe care militarii americani o bombardasera.

Cand a vazut ca la fata locului ajunsesera si soldati ai Statelor Unite, Zarqawi a incercat sa coboare de pe targa pe care fusese asezat.

A murit la putin timp dupa aceea.

Nu este limpede daca ramasitele sale vor fi trimise membrilor familiei.

Cateva dintre rude, care il considera un martir, au cerut ca ramasitele insurgentului iordanian sa fie repatriate.
In Iordania a izbucnit o controversa, din cauza condoleantelor pe care cativa politicieni cu vederi conservatoare le-au prezentat familiei liderului Al Qaeda din Irak.

Gestul lor a fost criticat de rudele celor 60 de victime ale atentatelor puse la cale anul trecut, in capitala Amman, de gruparea condusa de Abu Musab Al Zarqawi.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.