Premierul Israelului, Ehud Olmert, se indreapta spre Europa, unde este de asteptat sa ceara sprijin politic pentru planurile sale de a stabili granitele definitive intre Israel si palestinieni.

Ehud Olmert se va intalni luni la Londra cu premierul marii Britanii, Tony Blair, dupa care va vizita Franta, pentru convorbiri cu presedintele Chirac.

Vizita survine la doar cateva zile de la cererea Egiptului si Iordaniei ca premierul Israelului sa reia negocierile de pace cu presedintele palestinian, Mahmoud Abbas.
Premierul Israelului s-a declarat gata sa reinceapa discutiile, dar a precizat ca Israelul va actiona unilateral daca negocierile vor esua.

Planul lui Ehud Olmert implica o retragere israeliana din anumite zone din Cisiordania si absorbtia in Israel a catorva blocuri mari de asezari evreiesti.

In discutiile pe care le va purta cu liderii europeni, este de asteptat ca domnul Olmert sa discute si despre pozitia Uniunii Europene in relatiile cu guvernul palestinian condus de miscarea militanta Hamas.
De asemenea, se asteapta ca pe agenda discutiilor sa se afle si programul nuclear al Iranului.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.