Comentand documentele CIA recent declasificate, care dezvaluie ca spionajul american stia cu cel putin doi ani inainte de capturarea lui Adolf Eichmann, promotorul "solutiei finale", ca acesta se ascunde in Argentina, dar au tinut secreta descoperirea, presa internationala aminteste ca serviciile secrete americane au avut legaturi stranse, in plin razboi rece, cu fosti nazisti de frunte.
Printre acestia s-a numarat si Otto Albrecht von Bolschwing, membru al Partidului Nazist din 1933, care a lucrat impreuna cu Eichmann la departamentul afacerilor evreiesti, fiind la un moment dat chiar seful lui direct, si care, ulterior, a fost numit reprezentantul lui Himmler in Romania. Or, asa cum reiese din documentele de arhiva, in aceasta calitate a colaborat strans cu miscarea legionara.

Dupa ruptura dintre Legiune si Antonescu, l-a ajutat direct pe Horia Sima sa iasa clandestin din tara si sa ajunga in Germania. Dupa razboi, cariera lui Bolschwing a luat o turnura uluitoare. Fruntas al retelei Gehlen, a ajuns seful ramurii din SUA a acestei retele si a jucat un rol important in parasutarea de agenti secreti in Romania si alte tari rasaritene.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.