Senatul american a respins ideea modificarii Constitutiei astfel incat casatoriile intre persoane de acelasi sex sa fie interzise. Sustinatorii ideii- sprijinita public si de presedintele Bush- nu au reusit sa adune toate voturile necesare pentru aprobarea acestui plan.

Votul din Senat inseamna ca, deocamdata, in pofida sustinerii clare venita si din partea presedintelui Bush, Constitutia nu va fi amendata.

Nu putini sunt cei care considera ca de fapt George Bush s-a lansat din nou in aceasta dezbatere privind casatoriile intre persoanele de acelasi sex din motive pur politice, stiind ca va atrage de partea sa baza conservatoare a Partidului Republican.

Este si opinia senatorului democrat Dick Durbin.

"Aici nu e vorba de protejarea institutiei casatoriei. Dezbaterea este de fapt menita sa protejeze majoritatea politica. Majoritatea republicana crede ca daca va readuce in atentie probleme precum aceasta, care aprind interesul sustinatorilor lor politici, atunci va avea mai multe sanse la alegerile din noiembrie", a declarat senatorul democrat.

Decizia Senatului nu este surprinzatoare.

Cu toate ca majoritatea americanilor se opun casatoriei intre persoane de acelasi sex, cei mai multi vor ca fiecare stat in parte sa decida in aceasta problema.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.