Cea mai mare actiune de anihilare a unei retele teroriste in Canada a dus la dezvaluiri conform carora teroristii planuiau sa-l decapiteze pe premier si sa arunce in aer parlamentul

"Aparent, exista acuzatii impotriva clientului meu conform carora el a vrut sa-l decapiteze pe premierul Canadei", a declarat Gary Batasar, avocatul lui Steven Chand, unul dintre cei 17 suspecti de terorism arestati vineri in cea mai ampla actiune antiterorista condusa de Politia Regala Calare din Canada. Steven Chand, in virsta de 25 de ani, s-a convertit la islam in urma cu citiva ani.

Presa canadiana relateaza ca el ar fi putut sa conduca antrenamente militare pentru formarea unei celule teroriste, deoarece isi facuse stagiul militar, fiind trecut in rezerva in cadrul unuia dintre regimentele de infanterie canadiene. Din cei 17 musulmani arestati in operatiunile politiei de vinerea trecuta, cinci sint minori, acuzatiile care li se aduc nefiind facute public.

Confruntarea cu judecatorii

Adusi in fata instantei in grupuri de cite patru-cinci, in catuse, legati intre ei, vorbind din spatele unui paravan de plexiglas cu contingente masive de ofiteri ai politiei si trupe ale serviciilor secrete pazind cladirea tribunalului din Brampton, Ontario, musulmanii arestati sint acuzati ca au pus la cale un complot de mari proportii in care tintele bombardamentelor erau Palatul Parlamentului canadian, cladirea Corporatiei de Transmisii Televizate Canadiene din Toronto si retelele de energie din Ottawa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.