Aproximativ 191 de milioane de persoane traiesc in alta tara decit cea in care s-au nascut, arata un raport prezentat de Kofi Annan, secretarul general al ONU

"Imigratia reprezinta acum unul dintre aspectele caracteristice situatiei internationale", afirma Kofi Annan. Majoritatea imigrantilor si-au parasit tara de origine din cauza nivelului de trai extrem de scazut, acestia preferind sa traiasca in state cu un nivel economic superior. Unu din cinci imigranti a ales Statele Unite ca destinatie finala.

"Noua era a mobilitatii"

Daca in 1990, "numai" 151 de milioane de persoane de pe glob traiau in alte state, ca imigranti, anul trecut cifra s-a apropiat de 200 de milioane. Ceea ce este insa ciudat, releva raportul, este ca, din cei aproape 200 de milioane de imigranti, 75 de milioane s-au mutat dintr-o tara "in curs de dezvoltare" (a se citi saraca) in alt stat "in curs de dezvoltare".

Raportul Organizatiei Natiunilor Unite arata ca in Europa traiesc 34% din totalul de imigranti, in America de Nord - 23%, in Asia - 28%, in Africa - 9%, in America Latina si in Oceania - cite 3%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.