De peste o saptamina, grupuri de manifestanti protesteaza in peninsula Crimeea fata de NATO, in timp ce navele de razboi americane se pregatesc de exercitii comune cu cele ucrainene.

"Incitarea deliberata a locuitorilor din peninsula Crimeea impotriva exercitiilor militare multinationale, de catre anumite forte politice sustinute direct de catre Moscova, afecteaza nu numai imaginea internationala a acestei tari, dar si securitatea nationala si interesele Ucrainei", se arata intr-un comunicat remis de Partidul Ucraina Noastra, condus chiar de presedintele tarii, Viktor Iuscenko. "Rusia incita la un nou razboi al Crimeii", se mai spune in comunicatul oficial remis de "Ucraina Noastra". "Nu inteleg de ce rusilor nu le convine ca realizam exercitii militare comune cu SUA si NATO, atit timp cit si ei fac acelasi lucru, de atitia ani", se mai spune in comunicatul ucrainean.

Marul discordiei

Sosirea unei nave de razboi sub pavilion american in portul ucrainean, a declansat in urma cu o saptamina revolta populatiei din micutul orasel Feodosia, in care traieste o importanta minoritate rusa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.