George Bush s-a declarat adesea impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex

Presedintele Statelor Unite, George Bush, a cerut Senatului american sa adopte un amendament constitutional prin care sa fie interzise casatoriile intre persoane de acelasi sex.

El a declarat ca daca nu se va face o asemenea modificare constitutionala, atunci se va pune in pericol ceea ce el a numit "cea mai importanta si mai solida institutie umana".

"Casatoria este institutia fundamentala a civilizatiei noastre si nu ar trebui sa fie redefinita de judecatori activisti"- a argumentat George Bush.

Cei prezenti cand presedintele Bush a facut aceasta declaratie l-au aplaudat si probabil ii impartasesc opiniile in chestiunea casatoriilor intre persoanele de acelati sex; dar sansele ca un asemenea amendament sa fie adoptat sa foarte mici, avand in vedere ca ar fi nevoie de votul a doua treimi din membrii Congresului.

De aici au izbucnit si acuzatiile ca George Bush s-a lansat din nou in aceasta dezbatere din motive pur politice, stiind ca va atrage de partea sa baza conservatoare a Partidului Republican.

Subiectul casatoriilor intre persoane de acelati sex nu pare insa a fi o prioritate si pentru opinia publica americana.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.