Presedintele Vladimir Putin a adoptat o pozitie de forta si tine s-o anunte public. Astfel, cu mai putin de o luna inaintea intalnirii la nivel inalt G8 ce se va desfasura in orasul lui natal, Sankt Petersburg, el a avut o intalnire cu reprezentantii agentiilor de stiri din tarile respective, care s-a desfasurat la resedinta sa de langa Moscova, Novo Ogarevo.
Cu acest prilej, el a tinut sa reaminteasca felul cum vede relatiile cu Europa in domeniul energetic: "Nu va exista un gest unilateral din partea Rusiei". In ce priveste raporturile Moscovei cu Ucraina, criza din iarna trecuta si faptul ca acum aceasta tara trebuie sa achite un pret mare pentru gaze naturale, el le-a spus europenilor: "Ati sustinut revolutia portocalie in Ucraina de acum doi ani. Acum trebuie sa platiti pentru asta!". Pe de alta parte, Putin a apreciat ca ceea ce uneste Rusia si SUA e mai important decat ceea ce le separa, dar a tinut sa aminteasca faptul ca Moscova nu va primi lectii de la Washington in cazul drepturilor omului. Se spune ca este "cel mai calduros" comentariu facut de el la adresa SUA dupa mai multe luni de incordare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.