Incidentul a avut loc pe drumul spre Baquba, la nord-vest de Bagdad

Potrivit politiei, printre cele 20 de victime se numara copii si batrani. Incidentul a avut loc in provincia Diyala, la 120 de kilometri de Bagdad.

Potrivit politiei, indivizi inarmati au ridicat un punct de control improvizat pe drumul spre orasul Baquba, la nor-dvest de capitala. Au oprit trei microbuze si le-au ordonat pasagerilor sa coboare, dupa care i-au impuscat aproape pe toti. Cel putin 20 de oameni au fost ucisi si doi au fost raniti. Printre morti se numara elevi care mergeau la un liceu din Baquba.

Provincia Diyala este o regiune cu populatie de mai multe etnii si a mai fost scena unor atacuri sangeroase. Dar chiar si asa, acest ultim atac este neobisnuit prin modul in care a avut loc si prin uciderea unor copii si batrani. Corespondentul BBC transmite ca daca motivatia atacului este sectara, atunci este vorba de unul din cele mai grave cazuri in conflictul crescand dintre diferitele grupuri etnice din Irak, in special intre suniti si siiti.

Conflictele sectare reprezinta una din cele mai presante chestiuni pentru noul guvern irachian. Dar duminica s-a esuat din nou in incercarea de a se completa cele trei pozitii din cabinet legate de securitatea tarii: ministrul de interne, al apararii si al securitatii nationale. Desi guvernul a depus juramantul cu doua saptamani in urma, cele trei posturi nu pot fi completate din cauza dezacordurilor intre partidele siite si sunite.

Intre timp, se relateaza ca au fost eliberati nevatamati cei patru diplomati rusi rapiti sambata de indivizi inarmati langa ambasada rusa din Bagdad. Nu se cunosc detalii despre modul cum au fost eliberati, dar corespondentii de presa remarca faptul oarecum neobisnuit ca eliberarea lor pare sa fi avut loc dupa numai cateva ore.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.