Masina capcana a unui atentator sinucigas a lovit un convoi militar la Kandahar, explozia soldandu-se cu moartea a patru civili din apropiere.

Corespondentul BBC Paul Wood, care se afla in convoiul militar canadian, spune ca masina atentatorului a aparut cu viteza de pe una din strazile laterale, in centrul Kandaharului, si a explodat intre ultimele doua vehicule din convoi.

Potrivit corespondentului BBC, nici unul dintre soldati nu a fost ranit, dar suflul exploziei a fost reflectat de blindajul vehiculelor militare in multimea din apropiere. Patru persoane au fost ucise si 13 au fost ranite.

Atentatul a fost revendicat de talibani.

Anterior s-a relatat ca tinta atacului ar fi fost guvernatorul provinciei Kandahar, Assadullah Khalid, care se afla de asemenea intr-un vehicul, in apropiere.

Guvernatorul a respins speculatiile ca el ar fi fost tinta atacului, spunand ca a vazut masina atentatorului apropiindu-se, si apoi depasindu-l.
"Inseamna ca tinta nu am fost eu, ci convoiul coalitiei", a declarat Khalid.

De la mijlocul lunii mai s-a produs o intensificare a luptelor si atentatelor in Afganistan, concentrate mai ales in sudul tarii, unde trupele Nato urmeaza sa preia controlul.

Noul comandant al operatiunilor Nato in Afganistan, generalul David Richards, a declarat ca va fi adoptata o noua tactica pentru combaterea insurgentei talibane in sudul tarii. In declaratii facute la Kabul, generalul Richards a spus ca fortele coalitiei au avut pana acum efective insuficiente in sudul Afganistanului si ca Nato va dubla efectivele in zona. El a adaugat ca pentru ca NATO sa poata castiga aceasta campanie, va trebui sa obtina sprijinul comunitatilor locale.

Fortele Nato sunt desfasurate deja in nordul si vestul Afganistanului; luna viitoare Nato urmeaza sa preia controlul de la fortele americane in sudul tarii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.