Manifestatie violenta pe strazile din Beirut! Mii de credinciosi siiti au luat cu asalt ieri-noapte strazile capitalei libaneze, in semn de protest fata de un show de televiziune care l-a satirizat pe liderul gruparii Hezbollah, seicul Said Hassan Nasrallah.

Manifestatia a inceput la scurt timp dupa ce postul de televiziune privat crestin LBC a difuzat niste scene comice la adresa seicului Hassan Nasrallah. Protestatarii au blocat mai multe artere principale din Beirut, inclusiv strada spre singurul aeroport international, au incendiat masini si au scandat sloganuri, de exmplu "Cu credinta si cu sangele nostru vom indrepta defaimarea ta, Nasrallah".

Sute de politisti au izolat strazile care fac legatura intre suburbiile din sudul Beirutului, fief al gruparii militante Hezbollah, si cartierele crestine. Manifestatia de amploare l-a determinat pe conducarul suprem al Hezbollah, Said Hassan Nasrallah, sa-si indemne sustinatorii sa puna capat demonstratiei. "Va rog sa terminati protestele si sa va intoarceti la familiile voastre", a declarat Nasrallah, la doua posturi de televiziune.

"Va promit ca fratii vostri vor continua, prin metode adecvate, ceea ce ati inceput voi pe strada", a adaugat clericul siit. Show-ul saptamanal al televiziunii LBC este cunoscut pentru satirizarea liderilor politici din Liban. Episodul de joi l-a avut pentru prima data ca personaj pe Hassan Nasrallah. Dupa manifestatiile furioase de strada, producatorul emisiunii si-a cerut scuze pentru greseala sa si si-a manifestat respectul sau pentru seful Hezbollah.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.