Acestia nu au oferit insa nici o precizare asupra orei, locului sau mijlocului otravirii. Ei au invocat secretul anchetei.

Otravirea premeditata a lui Viktor Iuscenko a fost confirmata oficial. Testele au aratat ca presedintele Ucrainei a fost intoxicat, in mod voit, cu dioxina. Anuntul a fost facut de Parchetul de la Kiev. Analizele au fost facute de experti ucraineni, americani, germani si japonezi.

Chipul lui Iuscenko ramane marcat de misterioasa maladie care il afecteaza din 6 septembrie 2004. Ipoteza otravirii in cursul unui dineu in 5 septembrie a fost respinsa de autoritati inainte ca ancheta sa fie redeschisa dupa relevarile medicilor austrieci care l-au ingrijit pe Iuscenko.

Nici dupa ce acesta a castigat alegerile, ancheta nu a progresat. Vinovat a fost considerat procurorul Sviatoslav Piskun, care a si fost inlaturat din functie. O expertiza oficiala organizata in 2005 si verificata in laboratoare germane, belgiene, britanice si olandeze, confirmase puternica prezenta de dioxina in organismul presedintelui Ucrainei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.