Opt soferi de tir romani au ramas blocati de 12 zile intr-un punct de frontiera dintre Turcia si Irak. soferii, angajati ai unor firme de transport din Giurgiu si din Bucuresti, au plecat de la Gaesti cu masinile incarcate cu frigidere, informeaza Antena 3.
La granita irakiana ar fi trebuit sa descarce marfa si sa o predea reprezentantilor unei firme irakiene. Acestia insa nu au aparut, iar romanii au ramas in Irak, la Zaco, pentru ca autoritatile irakiene nu le permit sa se intoarca acasa.
Incidentul este negociat in prezent pe canale diplomatice.

Ambasadorul Romaniei in Irak, Mihai Stuparu, a prezentat situatia romanilor la cabinetul primului-ministru irakian, Nuri al-Maliki, si a primit asigurari ca autoritatile vor interveni pentru rezolvarea situatiei. Faptul ca zona este sub dubla autoritate, kurda si irakiana, ingreuneaza demersurile. Contactat de Adevarul, consilierul pe probleme politice al Ambasadei Romaniei la Bagdad, Octavian Harseu, a declarat ca vinovate de situatia in care se afla conationalii nostri sunt si firmele de transport romanesti care erau obligate sa-si instruiasca angajatii in privinta legislatiei irakiene. Potrivit acestuia, ei trebuiau sa-si declare rezidenta in 48 de ore, lucru care nu s-a intamplat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.