Noul secretar al Trezoreriei americane este Henry Paulson, director al bancii Goldman Sachs.

George W. Bush isi pune toate sperantele in noul secretar al Trezoreriei, echiva-lent al ministrului Finantelor. "Are experienta de o viata in afaceri, detine o cunoastere aprofundata a pietelor financiare si capacitatea de a explica problemele economice in termeni clari. Cind va fi confirmat de Senat, va fi o achizitie superba pentru Cabinetul meu", a declarat marti presedintele american.

Henry Paulson il inlocuieste astfel pe John Snow, care a fost intens criticat ca nu a facut mai multe eforturi pentru a sustine cresterea economica. Proeminentul finantist de la conducerea bancii de investitii Goldman Sachs, una dintre cele mai bine cotate institutii de pe Wall Street, este considerat o capacitate in materie de piete financiare si politici fiscale.

Cu toate acestea, mandatul de la Trezoreria americana este unul extrem de dificil, din cauza nevoii de a redresa deficitul-record al balantei comerciale americane. Succesul "curtarii" lui Paulson pentru functia de secretar al Trezoreriei este in mare parte meritul sefului administratiei prezidentiale, influentul Josh Bolten, si el fost executiv la Goldman Sachs, relateaza ,,Financial Times’’.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.