Politia din capitala Greciei, Atena, a declarat ca ieri avut loc o tentativa de atentat cu bomba asupra ministrului culturii, George Voulgarakis.

Un dispozitiv exploziv artizanal a distrus o masina si a avariat alte patru. Atacul s-a produs ieri dimineata, in centrul capitalei elene in apropierea locuintei ministrului culturii, fostul responsabil cu ordinea publica, Georges Voulgarakis.

Politia a anuntat ca tinta atacului, comis la ora 7,42 ora Romaniei, trebuia sa fie oficialul de la Atena, si ca dispozitivul a explodat cu putin timp inainte ca acesta sa plece de acasa. Ministrul nu a fost ranit. Dispozitivul exploziv a fost amplasat sub o masina aflata la numai 200 de metri distanta de resedinta lui Georges Voulgarakis. George Voulgarakis a primit portofoliul culturii la ultima remaniere, dupa o perioada controversata ca ministru al ordinii publice. In februarie 2006, el si alti ministri-cheie au fost siliti sa admita ca in anul in care au avut loc Jocurile Olimpice de la Atena, au fost ascultate telefoanele mobile ale majoritatii membrilor cabinetului si ale unor inalte oficialitati din domeniul securitatii.

Multi cred in Grecia ca in spatele ascultarii telefoanelor s-ar fi aflat agenti secreti americani. Acesta este considerat o "oaie neagra" a opozitiei elene fiind acuzat ca a acoperit rapirea si interogarea a 28 de imigranti ilegali pakistanezi de catre serviciile secrete. Totul s-ar fi intamplat imediat dupa atentatele din iulie 2005 de la Londra. Oficialul a negat implicarea in acest scandal. Voulgarakis a fost ministru al Ordinii Publice pana in februarie, iar mutarea sa la portofoliul culturii a fost vazuta ca o retrogradare pentru scandalul interceptarii convorbirilor unor oficiali din guvernul elen care a zguduit scena politica de la Atena mai multe saptamani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.