Vicepresedintele EADS se confrunta cu o posibila pedeapsa de cinci ani de inchisoare.

Divizia Nationala a Investigatiilor Financiare l-a interogat ieri-dimineata pe Jean-Louis Gergorin (foto), vicepresedintele diviziei franceze a European Aeronautic Defence and Space Company (EADS), asupra tranzactiilor si conturilor afacerii Clearstream, in legatura cu vinzarea unor fregate in Taiwan. Gergorin, vicepresedintele unuia din principalii furnizori guvernamentali de armament, recunoscuse ca el se afla in spatele a doua dintre scrisorile anonime expediate judecatorului Renaud Van Ruymbeke in 2004, in care apareau liste falsificate ale fondurilor tranzactionate de catre Banca Clearstream, in urma vinzarii fregatelor. Listele respective includeau si numele actualului ministru de Interne, Nicolas Sarkozy, care ar fi primit fonduri necuvenite in urma tranzactiei.

Inchisoare si amenda

Dupa intrebarile pe care politia financiara franceza i le-a pus lui Gergorin, s-a decis retinerea acestuia in arest temporar. Perioada de privare temporara a libertatii poate dura cel mult 48 de ore, pina cind informaticianul de la EADS, Iman Lahoud, cel suspectat ca a falsificat listele Clearstream, este si el adus in fata politiei financiare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.