Ministerul Apararii din Bulgaria isi ia in serios rolul pe piata imobiliara din tara vecina. Institutia are pregatite liste care cuprind 212 imobile, pe intreg teritoriul tarii, ce vor fi scoase spre vanzare sau la schimb pentru obtinerea unor locuinte. Majoritatea acestor imobile se afla la Sofia, dar si la Iambul si Plovdiv, orase langa care vor fi amplasate viitoarele baze militare bulgaro-americane.
Ca toate fortele membre ale fostului Pact de la Varsovia si Ministerul bulgar al Apararii se confrunta cu probleme de subfinantare. Fondurile necesare modernizarii la standarde NATO lipsesc. Armata mai are inca de primit bani pentru combustibilul si materialele consumate in timpul operatiunilor de salvare din zonele afectate de inundatii.

Bugetul pentru cheltuielile militare pe 2006 reprezinta doar 2,3% din PIB si e mai mic cu cateva procente decat suma minima necesara, sustin responsabilii militari de la Sofia. La sfarsitul anului trecut, NATO a cerut marirea sumelor destinate armatei, avertizand Bulgaria ca va fi considerata un partener de neincredere, scria presa sofiota. Pentru a mai face rost de bani, Ministerul bulgar al Apararii s-a gandit sa scoata la vanzare imobilele ramase nefolosite in urma procesului de reorganizare a fortelor sale armate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.