Sapte politisti au fost raniti ieri noapte intr-un cartier de la periferia Parisului, in timpul unor violente de strada dintre o suta de tineri si fortele de ordine.

In zona este inca in vigoare un ordin al primariei de retinere a tuturor persoanelor care se dedau la acte de huliganism. Masura a fost impusa dupa gravele incidente de toamna anului trecut, care s-au soldat cu sute de raniti si sute de arestari.

Confruntarile au izbucnit la Montfermeil, la est de Paris, unde grupuri de adolescenti au atacat primaria cu pietre si cockteiluri Molotov, suparati ca primarul le-a interzis sa se intalneasca in grupuri mai mari de trei persoane in centrul orasului. Cei 100 de manifestanti, inarmati cu bastoane si bate de baseball, au inceput sa zgaltaie gardul de protectie, dupa care s-au luat la bataie cu cei 250 de politisti, trimisi in zona de autoritati.

Violentele au durat patru ore. Protestatarii au aruncat cu tot felul de proiectile, iar fortele de ordine au ripostat cu focuri de avertisment. Tinerii din Montfermeil spun ca noul scandal a inceput dupa arestarea unui baiat, banuit ca a agresat un sofer de autobuz si ca incidentele nu au legatura cu ordinul primariei. Alte incidente au avut loc in orasul vecin, Clichy-sous-Bois, unde, in octombrie 2005, doi tineri au murit electrocutati intr-un transformator, in timp ce erau urmariti de politisti. Moartea lor a provocat un val de violente, care a durat 3 saptamani si care au obligat guvernul francez sa decreteze starea de urgenta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.