Statele Unite ale Americii incearca sa convinga Europa si Japonia sa impuna un regim vast de sanctiuni Iranului, care sa creeze presiuni financiare asupra conducerii acestei tari, in cazul in care disputa cu privire la activitatile nucleare iraniene nu poate fi solutionata prin mijloace diplomatice, scrie in editia de luni cotidianul The Washington Post.
Potrivit unor oficiali americani si unor documente de uz intern, acest plan are ca tinta fiecare oficial iranian pe care administratia presedintelui George W. Bush il considera implicat in activitatile de imbogatire nucleara, terorism, coruptie, suprimarea libertatilor religioasa sau democratice, ca si in violente produse in Irak, Liban, Israel si teritoriile palestiniene. Planul ar restrange accesul Teheranului la devize straine si pietele globale, ar determina inchiderea de conturi in strainatate si inghetarea altor bunuri detinute de iranieni in Europa si Asia. Acest proiect a fost elaborat de o echipa de la Ministerul american al Finantelor subordonata direct secretarului de stat al SUA, Condoleezza Rice, mai precizeaza Washington Post.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.