Fostul premier israelian Ariel Sharon, aflat in coma din 4 ianuarie, a fost transferat intr-o unitate medicala de ingrijire pe termen lung din Tel Aviv. Alaturi de Sharon, care de acum incolo va fi ingrijit la clinica Sheba, s-a aflat unul dintre fiii sai. Guvernul israelian l-a declarat pe Ariel Sharon in stare de incapacitate permanenta pe 11 aprilie.
Fostul premier nu si-a mai recapatat cunostinta dupa atacul cerebral suferit in ianuarie si a fost supus la numeroase interventii chirurgicale. Ultima operatie a constat in reamplasarea unei parti a craniului care fusese ridicata pentru a usura presiunea. Inca din februarie, specialistii subliniau faptul ca aceasta coma prelungita reduce sansele lui Ariel Sharon de a-si reveni. Presa israeliana spune ca medicii care l-au ingrijit pe fostul premier dupa primul atac cerebral, in decembrie 2005, au recunoscut ca au comis o eroare administrandu-i doze mari de anticoagulante. Dar, conducerea spitalului Hadassah a dezmintit informatia, sustinand ca medicii intervievati si-au recunoscut eroarea doar in imaginatia reporterului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.