Siguranta Americii depinde de angajamentul ferm pentru promovarea democratiei in Orientul Mijlociu, a spus presedintele SUA George W. Bush, comparand razboiul impotriva terorismului cu Razboiul Rece.

Intr-un discurs tinut in fata absolventilor de la prestigioasa Academie Militara West Point, Bush a criticat precedentele administratii americane, spunand ca ‘’zecile de ani in care s-au gasit scuze si in care s-a acomodat cu lipsa de libertate din Orientul Mijlociu nu au contribuit cu nimic’’ pentru ca America sa fie mai sigura.

"Acesta nu este decat inceputul’’, a spus Bush, adaugand ca ‘’de la Damasc la Teheran s-a raspandit mesajul ca viitorul apartine libertatii si ca nu vom avea liniste pana cand promisiunea libertatii nu va ajunge la toti oamenii din toate natiunile’’, a mai spus el in fata a 861 de cadeti. Cea mai mare amenintare cu care se confrunta Statele Unite o reprezinta teroristii care dispun de arme de distrugere in masa, a mai spus George W. Bush.

"Daca dusmanii nostri reusesc sa obtina astfel de arme, nu vor ezita in a le folosi, ceea ce inseamna ca vor reprezenta pentru Statele Unite o amenintare la fel de mare ca si Uniunea Sovietica. Impotriva unui astfel de dusman, nu exista decat un singur raspuns eficient: nu vom da niciodata inapoi, nu vom ceda niciodata si nu vom accepta niciodata altceva decat victoria totala’’, a mai spus liderul de la Casa Alba primei generatii de ofiteri care si-a inceput studiile la West Point dupa atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.