Singurul terorist care a supravietuit luarii de ostatici de la scoala din Beslan, Nurpasi Kulaiev, a fost condamnat, ieri, la inchisoare pe viata de Curtea Suprema de Justitie din Osetia de Nord.
"Tribunalul a decis ca acuzatul Kulaiev a comis infractiuni care merita pedeapsa cu moartea, dar, luand in considerare hotararea Curtii Constitutionale (...) privind moratoriul asupra pedepsei capitale, acesta nu poate fi condamnat la moarte. De aceea (...) trebuie condamnat la inchisoare pe viata", a declarat presedintele tribunalului, Tamerlan Aguzarov, citat de Mediafax. Curtea Constitutionala rusa a impus un moratoriu asupra condamnarilor la moarte in 1999, iar executiile fac obiectul unui alt moratoriu, decis in 1996 de presedintele Boris Eltin. "Sunt povesti, inventii", a reactionat condamnatul, foarte calm.

Cand politistii l-au scos din boxa, un grup de femei de la Beslan au incercat sa il agreseze, dar nu l-au putut atinge deoarece gardienii l-au inconjurat si l-au evacuat rapid din sala.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.