Benedict al XVI-lea a tinut ieri la Varsovia o slujba in fata a peste 300.000 de credinciosi.

"Aceasta nu este doar o calatorie sentimentala, este mai degraba o calatorie de credinta", a declarat joi Papa Benedict al XVI-lea la sosirea in Polonia, tara natala a Papei Ioan Paul al II-lea.

"Va cer sa continuati bogata mostenire a credintei pe care v-au transmis-o inaintasii vostri, ramineti fermi in credinta voastra si transmiteti mai departe propriile experiente care abunda in interventia Sfintului Spirit de-a lungul istoriei voastre", le-a spus Benedict al XVI-lea in poloneza celor 300.000 de credinciosi care au infruntat ploaia pentru a veni in aceeasi piata din care le vorbea Ioan Paul al II-lea. "Tineti flacara credintei aprinsa", a mai spus Papa Benedict al XVI-lea.

In acelasi loc, in 1979, Ioan Paul al II-lea a facut apel la inlaturarea comunismului: "Reinnoiti fata acestui pamint", le-a transmis atunci Papa conationalilor. Discursul de atunci al Papei Ioan Paul al II-lea este considerat de istorici drept decisiv in formarea "Solidaritatii" si in prabusirea comunismului european, un deceniu mai tirziu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.