Britanicii se confrunta cu o criza a donatorilor de sperma, provocata de modificarea legislatiei in domeniu, prin care se interzice dreptul donatorilor de a ramane anonimi.

In prezent, abia daca se mai gaseste un donator in trei comitate, o situatie valabila, de exemplu, pentru Buckinghamshire, Oxfordshire si Berkshire. Sperma unui singur barbat poate fi folosita pentru conceperea a doar zece copii. Din cauza crizei, tot mai multi britanici se vad nevoiti sa apeleze la sprijinul unor clinici din strainatate pentru a-si vedea implinit visul de a avea un copil.

Dr. Tim Childs, consultant ginecolog la spitalul John Radcliffe din Oxford, se plange ca este foarte greu sa gasesti un donator in ziua de azi. "Totul se trage de la modificarea legii, au fost multe dezbateri pe tema aceasta", a adaugat el. Dr Childs si-a amintit de vremurile bune: "Aveam multi studenti donatori, care castigau bani frumosi", a spus el si i-a indemnat pe britanici sa se gandeasca serios sa doneze sperma. Un cuplu din sapte au probleme de fertilitate in Marea Britanie, iar o treime din acestea sunt cauzate de sperma.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.