Pompierii din Turcia continua sa se lupte cu un incendiu de proportii care a cuprins un terminal de marfa de la aeroportul Ataturk din Istanbul, dar afirma ca situatia este acum sub control.

Trei persoane au fost internate in spital din cauza ca au inhalat fum, insa nu s-au semnalat alte raniri.
Cauza incendiului nu este cunoscuta. La un moment dat, a aparut temerea ca flacarile s-ar putea extinde si la terminalele principale ale terminalului, dar acum s-a permis reluarea aterizarilor.

Un infern de flacari si fum

Incendiul a izbucnit in jur de ora 1230 GMT si la scurt timp dupa aceea flacarile s-au dezlantuit de-a binelea, iar deasupra aeroportului s-au vazut inaltandu-se nori grosi de fum.

Nu e clar care este cauza incendiului izbucnit in cladirea terminalului de marfuri - aflat in apropierea unui hangar care adaposteste avioane militare.

Un martor a declarat televiziunii locale ca in zona terminalului afectat lucrau 250 de persoane si ca toata lumea a reusit sa iasa cu bine din cladire.
Aeroportul Ataturk din Istanbul este principalul aeroport din Turcia pentru zboruri interne si internationale, fiind un centru important al industriei turistice.

Lupta cu focul

La locul incendiului au fost trimise rapid cincizeci de masini de pompieri, avioane folosite de obicei la stingerea incendiilor forestiere si pompieri de la Academia de Aviatie.

Se crede ca s-ar putea ca incendiul sa fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit, legat posibil de reparatiile care se fac in locul respectiv.

Trei depozite au ars complet. Oficialitatile aeroportului spune ca in prezent avioanele decoleaza si aterizeaza normal.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.